فرماندار لاهیجان گفت: «نقطه فعال و مبتکر انقلاب اسلامی جوانان بودند و این تفکر که دانشجو باید روحیه پرسشگری داشته باشد مورد تأیید حاکمیت و نظام است.»
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از لاهیجان، اسماعیل میرغضنفری صبح امروز در نشست مطالبهگری دانشجویی با موضوع معیشت، فرهنگ و مسائل اجتماعی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان برگزار شد، اظهار کرد: « همه ما مسئول هستیم، مسئول یعنی فردی که مورد سؤال واقع میشود و باید پاسخگو باشد.»
وی، شرایط امروزه کشور را ویژه دانست و ادامه داد: «بعد از برجام، کشور با فضای جدید مواجه شده است؛ چراکه بعد از خروج آمریکا نمیتوانستیم زیادهخواهیهای دشمن را بپذیریم و باید وحدت و وفاق ملی در این زمینه حفظ شود.»
فرماندار لاهیجان با بیان اینکه هدف دشمنان این است بین مسئولان و مردم فاصله بیندازند، بیان کرد: «تاریخ ۴۰ ساله انقلاب اسلامی نشان داده که هر وقت ما در کنار هم بودیم، اتفاقات خوبی رقم خورده؛ مانند هشت سال دوران دفاع مقدس که باهم توانستیم دشمن بعثی و کشورهایی که پشتصحنه بودند را شکست دهیم.»
به گفته وی، در آن دوران در جنگ سخت و نرم موفق بودیم و توانستیم حقانیت خود را به دنیا اعلام کنیم .
فرماندار لاهیجان، داشتن تفکر مجزا را امری طبیعی عنوان و تشریح کرد: « تفاوت سلایق و عقاید ایرادی ندارد، اما نباید از خطوط قرمز که نظام جمهوری اسلامی پیشروی ما قرار داده عبور کنیم، چراکه همه زیر پرچم واحدی به نام ولایت هستیم.»
سیروس بیدریغ، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان نیز در سخنان کوتاهی، با تبریک روز دانشجو به دانشجویان اظهار کرد: « این واحد دانشگاهی نگینی در سطح استان و شهرستان است که بین واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در رتبه سوم قرار دارد و این رتبه همچنان حفظشده و بر اساس فعالیتهای علمی و دانشجویی بهدستآمده است.»
انتهای پیام/
مدیرگروه نظریههای فرهنگی پژوهشکده مطالعات میانفرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «فضای فکری قالب در محیط دانشگاه باید بازسازی و نگرشی تازه و جدید در آن ایجاد شود.»به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از لاهیجان، فرهاد امامجمعه در جلسه گفتگو با عنوان پرسمان فرهنگی با مشارکت پژوهشکده مطالعات میانفرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی که صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان برگزار شد، اظهار کرد: «جا دارد موضوع مددکاری اجتماعی با رویکرد علمی، معرفتی، جامعهشناسی و با استفاده از مباحث فرهنگی و میانرشتهای موردبررسی قرار گیرد.»
امامجمعه، دانشگاه را فرصتی برای استادان، کارکنان و دانشجویان دانست و ادامه داد: «هویت و اقتدار معنوی در دانشگاه باید پرورش و رونق یابد، پستها، عنوانها، درسومشقها در دانشگاه فرصتی است که از آن برای تعالی استفاده کنیم.»
وی کارکرد مددکاری را مهم دانست و ادامه داد: «هر فردی که دچار بحران معنی باشد و در حالات، رفتار سرگردان باشد و نتواند با خود، دانشگاه، بوم و خانواده ارتباط برقرار کند و در سیستمها، همانند مساجد، دانشگاهها، خانواده، جذب شوند به مددکاری فرهنگی نیاز دارد.»
مدیر گروه نظریههای فرهنگی پژوهشکده مطالعات میان فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه، آدمی که در شأن خودش با آدمیت مأنوس باشد، نمیتواند مردمآزار شود، ادامه داد: «افرادی که با خود یگانه، صادق و خلاق نیستند و نتوانند مشکل خود را حل کنند به کمک نیاز دارند و فرد باید جایگاه خود را در زندگی پیدا کند تا بتواند مشکل خود، خانواده و جامعه را حل کند.»
امامجمعه با بیان اینکه، اگر جامعه ازلحاظ فرهنگی در رنج است، دانشگاه باید رسالت خود را ایفا کند، افزود: «اگر جامعه ازلحاظ فرهنگی رنج میکشد، باید دست آن را گرفت و دانشگاهیان، استادان و معلمان باید به آن کمک کند و اگر ما دانشگاهیان نتوانیم مشکلات خودمان را حل کنیم، هرگز موفق به حل مشکلات جامعه نخواهیم شد.»
مدیر پروژه ساخت دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای میگوید: «ناظر کنترل کیفیت ممکن است در تشخیص کیفیت برگ سبز چای دچار اشتباه شود؛ اما با ساخت این دستگاه احتمال اشتباه به حداقل میرسد و به کشاورز هم اطمینان میبخشد.»
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ ماجرای ساخت دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای از آنجا آغاز شد که صادق ساعی پژوهشگر و نخبه دانشگاه با پیشنهاد یکی از دوستانش مبنی بر ساخت دستگاهی برای تشخیص کیفیت برگ سبز چای مواجه شد تا به این ترتیب محصول کشاورزان کیفیتسنجی و کنترل شود.
ناظر کنترل کیفیت ممکن است در تشخیص کیفیت برگ سبز چای دچار اشتباه شود؛ اما با ساخت دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای احتمال اشتباه به حداقل میرسد و کشاورز نیز مطمئن میشود، محصولی که تولید کرده با همان کیفیت به بازار عرضه میشود و میتواند محصول خود را به قیمت واقعی بفروشد.
خبرنگار خبرگزاری آنا در شماره دوم بررسی جزئیات ساخت دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای با کامراد خوشحال مدیر پروژه ساخت این دستگاه گفتگو کرده است که در ادامه میخوانیم.
آنا: چطور شد به فکر ساخت دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای افتادید؟
خوشحال: این پروژه برای نخستینبار از طریق یکی از دانشجویان رشته کامپیوتر مقطع کارشناسیارشد که کارمند سازمان چای و دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان بود، مطرح شد؛ معمولاً نخستین پرسش ما از دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی این است که کجا مشغول کار هستند تا متناسب با نوع و محل کار موضوعات آنان را پیش ببریم و پژوهشگر دنبال حل مسئلهای باشد که در اطرافش میبیند.
ساخت دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای؛ چرا و چگونه؟
در این راستا دو نفر از دانشجویان ما در سازمان چای عنوان کردند که دغدغه اصلی و کنونی، تشخیص کیفیت برگ سبز چای است که از سوی ناظر انسانی انجام میشود و ممکن است تبعات بسیاری داشته باشد. بهعنوان مثال ممکن است ناظر برای تشخیص برگهای سبز چای نظرات مختلفی بدهد یا نظر سایر اشخاص را در تصمیم خود دخیل دهد.
بهعبارتی، درآمد کشاورز و چایکار وابسته به تصمیم ناظر انسانی است که اگر خدای نخواسته نادرست یا سلیقهای باشد در زندگی آن چایکار تأثیر منفی میگذارد؛ البته نگرانیهای دیگری نیز وجود دارد که حتی میتواند موجب فساد شود.
ناظر کنترل کیفیت ممکن است در تشخیص کیفیت برگ سبز چای دچار اشتباه شود؛ اما با ساخت دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای احتمال اشتباه به حداقل میرسد و کشاورز نیز مطمئن شده محصولی که تولید کرده با همان کیفیت به بازار عرضه میشود و میتواند محصول خود را به قیمت واقعی بفروشد.
این دو پژوهشگر عنوان کردند، باید مکانیزمی ایجاد کنیم تا هم به سود کشاورز باشد و هم به سود سازمان چای و در نهایت تصمیم گرفته شد که تحقیقات اولیهای صورت بگیرد تا ببینیم میشود دستگاهی ساخت که امکان تشخیص کیفیت برگ سبز چای را داشته باشد یا خیر؟
بعد از چند ماه واکاوی و مطالعات اولیه به این نتیجه رسیدیم که میشود چنین دستگاهی ساخت و سپس با تدوین پایاننامه «آنالیز کیفیت برگ سبز چای بهصورت هوشمند» صادق ساعی از پایاننامه با موفقیت دفاع و سازمان چای نیز از تبدیل این پایاننامه به محصول استقبال کرد.
آنا: دستگاهی که ساختید چگونه کیفیت برگ سبز چای را تشخیص میدهد؟
خوشحال: طرح ساخت دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای را با تیمی از دانشجویان فعال در آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان از سال گذشته آغاز کردیم؛ برای تکمیل این پروژه باید از یک سری برگ سبز چای در فصول مختلف نمونهبرداری میکردیم.
برای تشخیص هوشمند برگ سبز چای نیاز به نمونهبرگ داشتیم که در نهایت از این نمونهبرگها تصویر گرفتیم؛ بعد از این مرحله این دستگاه هوشمند تشخیص داد که برگ سبز چای از چه نوع درجهای است. درجه یک، درجه دو یا غیرقابل خرید.
بنگلادش و هندوستان؛ مقصد احتمالی صادرات دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای
مرحله نخست آزمایش انجام شد و در یک ماه و نیم ماه گذشته تست اولیه گرفتیم و خدمت کارشناسان، رؤسای دانشگاه و رؤسای سازمان چای کشور ارائه کردیم که مورد تأیید قرار گرفت. با توجه به اینکه فصل برگ سبز چای تمام شده، از بهار سال آینده چیدن برگ سبز چای آغاز میشود و میتوانیم نمونه اولیه واقعی بهصورت پایلوت در یک کارخانه نصب و راهاندازی کنیم که مقرر شده تیمی که این کار را انجام میدهد به عنوان یک شرکت دانشبنیان شروع به ساخت این محصول به صورت واقعی در کارخانه تولید چای کند.
دستگاه تشخیص هوشمند برگ سبز چای اطلاعات مربوط به محتوای برگ سبز چای را جذب میکند و این اطلاعات میتواند تجمیع و مدیریت شود. برای تشخیص کیفیت برگ سبز چای آن را به ۳۰ نفر از کارشناسان دادیم و نظرات متفاوت بود. این نظرات متفاوت در کارخانهها روی درآمد یک کشاورز تأثیر مستقیم دارد.
بهعنوان مثال ممکن است قیمت یک کیلو برگ سبز چای درجه یک ۳ هزار تومان باشد و قیمت برگ سبز چای درجه دو ۲ هزار تومان. حال تصور کنید ۱۰۰ کیلو محصول کشاورز با نظرات متفاوت کارشناسان مواجه شود یا نظرات سلیقهای اعمال شود و همانطور که گفتم این روی درآمد کشاورز تأثیر منفی خواهد گذاشت.
دستگاه تشخیص هوشمند برگ سبز چای اطلاعات مربوط به محتوای برگ سبز چای را جذب میکند و این اطلاعات میتواند تجمیع و مدیریت شود.
کشاورزی داریم که برای فروش محصول خود با قیمت بالاتر حاضر است برگ سبز چای را چند شهر آنطرفتر و در کارخانهای که فکر میکند قیمت مناسبتری ارائه میدهد، میفروشد، درحالیکه اگر یک دستگاه خاص وجود داشته باشد، قیمت و کیفیت را به صورت یکسان نشان میدهد.
تبعات تشخیص نادرست کیفیت برگ سبز چای مستقیم به ناظر انسانی برمیگردد و با دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای ناظر از اتهامات مبرا میشود؛ از سوی دیگر حجم بالای برگ چای سبز امکان تشخیص درست کیفیت را از ناظر میگرفت، درحالیکه دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای میتواند کل چای را آنالیز کرده و تشخیص کیفی خیلی دقیقتری بدهد.
تشریح عوامل مؤثر بر کنترل کیفیت محصول برگ سبز چای
با توجه به اینکه لاهیجان مرکز چایخیز کشور است، دانشگاه آزاد اسلامی متولی این کار شده و توانستیم نمونه اولیه را بسازیم و با موفقیت آن را تست کنیم تا بتوانیم این محصول را تجاریسازی کرده و به صورت تولید انبوه در اختیار همه کارخانههای چایسازی منطقه قرار دهیم.
آنا: به صادرات محصول فکر میکنید؟
خوشحال: هنوز به صادرات فکر نکردهایم، چون این دستگاه نمونه خارجی ندارد. ابتدا باید ببینیم آیا در خارج از کشور نیز برای تشخیص کیفیت چای سبز چنین شرایطی دارند؟ درصورتیکه داشته باشند طبیعتاً میتوانیم به صادرات نیز فکر کنیم.
آنا: هندوستان و بنگلادش نیز در زمینه تولید چای دستی بر آتش دارند، ممکن است در آینده دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای را نیز به این کشورها صادر کنید؟
خوشحال:اینطور که شنیدهام در این کشورها چایکار ابتدا محصول خود را برای تست به کارخانه میبرد و سپس یک نفر از طرف دولت یا سازمان چای باید برگ سبز چای را درجهبندی کند تا به اینصورت قیمت آن مشخص شود. سازوکار این کشورها به گونه دیگری است.
باید رایزنی کنیم و ببینیم نیاز این کشورها چگونه است، درصورتیکه به درجهبندی محصولشان نیاز داشته باشند، میتوانیم این دستگاه را در اختیار آنان نیز قرار دهیم.
آنا: درجهبندی کیفیت برگ سبز چای به چه صورت انجام میشود؟
خوشحال: عملکرد دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای به این شکل است که چای توسط نوار نقاله به درون دستگاه منتقل شده و توسط دوربینی که در محفظه دستگاه قرار دارد از محصول تصویربرداری میشود. بعد این تصویر به یک فرآیند هوشمند انتقال داده میشود و آن فرآیند هوشمند تصویر محصول را پردازش کرده و مشخص میکند که درجه یک است، درجه دو یا غیرقابل خرید.
حتی درصد کیفیتهای مختلف یک محصول را هم مشخص میکند؛ بهعنوان مثال این محصول شامل ۲۰ درصد درجه یک، ۳۰ درصد درجه دو و ۵۰ درصد درجه سه است. این دستگاه اطلاعات محصول را بهصورت تفکیک شده و آماری به شما ارائه میکند. این شبیه فرآیندی است که در فرودگاهها برای بررسی وسایل و چمدان مسافران انجام میشود.
آنا: این دستگاه به نوعی دست دلالان را هم کوتاه میکند؟
خوشحال: به مردم ارتباط پیدا نمیکند، چراکه برگ سبز چای را کارخانه میخرد؛ اما مشکل این است که اگر مثلاً من ناظر سازمان باشم و بخواهم اختلال ایجاد کنم، میتوانم محصول درجه دو یا غیرقابل خرید چایکاری که با او آشنا هستم را به عنوان محصول درجه یک معرفی یا چای درجه یک را موقع کارشناسی درجه دو اعلام کرده و به این ترتیب حق چایکار را ضایع کنم؛ این مسائل موجب میشود که حتی سازمان چای دچار مشکلاتی شود و اینطور تعبیر میشود که شاید سازمان در خیلی از مواقع پول اضافه اخذ میکند.
راهاندازی مرکز رشد برای ساخت دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای
با دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز اینگونه مشکلات بسیار کمتر شده و چایکاران نیز اطمینان بیشتری به تشخیص درست محصول خود پیدا میکنند. این موضوع موجب میشود که خیال ناظر از این بابت راحت شود که در معرض اتهام نیست و چایکار نیز به این نتیجه میرسد که این روال برای همه یکسان است و با یک شخص طرف نیست.
آنا: دانشجویان چه مقاطع تحصیلی مشغول به فعالیت در این پروژه هستند؟
خوشحال: حداقل چهار نفر از دانشجویان ما درگیر این پروژه هستند؛ از هنرستانی، دانشجویان مقاطع لیسانس، فوقلیسانس و دکتری در حال فعالیت هستند. این پروژه میتواند استارتی برای پروژههای بعدی باشد و میتوان از آن بهرهبرداریهای دیگری نیز کرد.
آنا: شما در صحبتهای خود به فروش محصول برگ سبز چای از سوی چایکاران اشاره کردید؛ بعد از تشخیص کیفیت برگ سبز چای به چه صورت این محصول فروخته میشود؟
خوشحال: به نکته خوبی اشاره کردید، بعد از ثبت اطلاعات تشخیص کیفیت برگ سبز چای، اطلاعات خریداران به صورت آنلاین انجام شده و به سازمان چای کشور فرستاده میشود و این سازمان، مقدار برگ سبز و کیفیت آن را مشخص میکند تا محصول با اولویت درجهبندی در اختیار خریداران قرار بگیرد.
آنا: در زمینه اشتغالزایی چه برنامههایی دارید؟
خوشحال: هدف این است، نیروهایی را تربیت کنیم که توانایی کافی برای حل معضلات جامعه را داشته باشند و اشتغالزایی نیز یکی از مهمترین اهداف ماست.
آنا: به نظر میتوانید با حمایت دولت و مسئولان مربوط، کارخانهای برای تولید انبوه دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای راهاندازی کنید.
خوشحال: ۱۰۰ درصد باید این کار انجام شود؛ چراکه ما ۱۶۰ کارخانه چایسازی فعال در کشور داریم و حداقل باید ۱۶۰ نمونه از این دستگاه ساخته شود. مقرر شده برای ساختن این تعداد دستگاه با هماهنگی دانشکده مکانیک، یک مرکز رشد در دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان راهاندازی شود که شرکت دانشبنیان در آن مرکز آغاز به کار خواهد کرد و برای تولیددستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای نیاز به احداث کارخانه در زیرمجموعه این شرکت دانشبنیان داریم.
آنا: ظاهراً برای تولید دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای از دو پایاننامه استفاده کردهاید، درست است؟
خوشحال: بله. در پایاننامه صادق ساعی که دانشجوی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان است روی این موضوع کار شده؛ اما دانشجوی دیگر ما یعنی آقای رضوان نیز در تکمیل پروژه همکاری خوبی داشت.
آنا: و سخن آخر....
خوشحال: از شما تشکر میکنیم که به اینگونه اخبار توجه میکنید. هدف اصلی دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان این است که دانشجویان را به سمت مهارتمحوری سوق دهیم تا به درد جامعه اطراف خودشان بخورند. پیش از اینکه از به سرانجام رسیدن یک پروژه ملی و جهانی خوشحال باشیم از کسب مهارت دانشجویان ابراز مسرت میکنیم که منجر به اشتغال آنان در آینده نیز میشود.
متن پیام حضرت آیتالله العظمی خامنهای به کنگره میرزا کوچک خان جنگلی ( سال ۹۱)به شرح زیر است:
مرحله مقدماتی مسابقه بینالمللی برنامهنویسی دانشجویی (ICPC) منطقه غرب آسیا به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد و سه تیم دانشجویی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان موفق به کسب جواز راهیابی به مرحله بعد شدهاند.به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از لاهیجان، در مسابقات بینالمللی برنامهنویسی دانشجویی مرحله مقدماتی مسابقه بینالمللی برنامهنویسی دانشجویی (ICPC) منطقه غرب آسیا به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف و بهصورت اینترنتی برگزار شد و سه تیم دانشجویی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان موفق به کسب جواز راهیابی به مرحله بعد شدهاند.
تیمهای سهنفره با استفاده از رایانه شخصی خود شرکت میکنند و به ۱۰ سؤال محاسباتی و الگوریتمی پاسخ داده میشود. حل تعداد سؤالهای بیشتر در مدت زمان کمتر همراه با درصد خطای کمتر از معیارهای اخذ امتیاز است و در مرحله مقدماتی هر تیم که بتواند موفق به حل حداقل یک سوال شود، جواز شرکت در مسابقه منطقهای را بهصورت حضوری کسب میکند.
در مرحله مقدماتی سه تیم از دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان متشکل از دانشجویان ورودیهای ۹۴، ۹۶ و ۹۸ در این مسابقه شرکت کردند، دو تیم با حل سه مسئله و یک تیم با حل یک مسئله توانستند سهمیه مسابقه منطقهای شریف را کسب کنند.
با توجه به قوانین مسابقات فقط یک تیم با نام دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، از میان نفرات سه تیم فوق تشکیل و به مسابقه منطقهای که در تاریخ ۲۸ و ۲۹ آذر به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف برگزار خواهد شد، اعزام میشوند.
عرفان شکرالهزاده، علیرضا روشناسان و وفا پورتوکلی اعضای تیم scc liau، حسین صفری، سارگل جعفری و محمدرضا کسرایی اعضای تیم Liau و عرفان نجفزاده، عماد علیزاده و امیررضا بالاپور اعضای تیم دانشجویی Noob Programmers را تشکیل میدادند.